fbpx

Over Up2you Midden-Drenthe

Wie zijn wij en wat doen wij?

Wat is Up2you?

Up2you is een gezamenlijk project van Dorpenoverleg Midden Drenthe, gemeente Midden Drenthe en het team jongerenwerk van Welzijnswerk Midden Drenthe. Jongeren worden uitgedaagd om met ideeën te komen om hun eigen omgeving te verbeteren.

Bij Up2you Midden-Drenthe worden jongeren uitgedaagd om met een idee te komen waarmee ze hun eigen dorp leuker en leefbaarder kunnen maken. Iedere jongere vanaf 12 jaar kan zijn of haar idee insturen via social media. Bijvoorbeeld door middel van een film, vlog, animatie of presentatie. Ze doen zo mee aan de wedstrijd en maken kans op een geldbedrag. De beste ideeën krijgen budget en/of ondersteuning om het plan uit te voeren. Het mag gaan om een activiteit, voorziening, project etc.

Creatieve filmpjes

Vanuit de drie organisaties is een projectgroep samengesteld waar ook twee talentvolle jongeren (Adinda Knevel en Robbert Oosting), deel van uitmaken. Door de laagdrempelige opzet die aansluit bij de leefwereld van de jongeren hopen we veel leuke, bijzondere en creatieve filmpjes te ontvangen. Het project wordt eind 2021 afgesloten met een feestelijke bijeenkomst

Mede mogelijk gemaakt door: