fbpx

Jury beoordeelt 21 inzendingen voor Up2you

Midden-Drenthe – Maar liefst 21 inzendingen kwamen er binnen voor het project Up2you.
In dit project worden jongeren uitgedaagd om met ideeën te komen om hun eigen omgeving te verbeteren.

Er zijn via social media inzendingen gekomen uit diverse dorpen uit Midden-Drenthe van zowel individuele jongeren als jongeren(organisaties). De ideeën lopen uiteen van skatebaan, tot activiteiten voor ouderen, van het vernieuwen van diverse jeugdruimtes tot het organiseren van een silent disco voor de jeugd in de wijk.

De jury heeft alle inzendingen bekeken en waar nodig nog aanvullende vragen gesteld. Ook bij deze editie is de jury weer onder de indruk van de creativiteit, het enthousiasme en de kwaliteit van de initiatieven van de jongeren. De jury heeft dan ook de lastige taak om de prijzen te verdelen. Het uiteindelijke doel is om met de jongeren alle initiatieven te realiseren.

De jury denkt op dit moment na over de plaats en manier waarop de prijsuitreiking kan plaatsvinden. Door de huidige coronamaatregelen is het lastig dit op een centrale plaats te regelen.

Up2you is een gezamenlijk project van het Dorpenoverleg Midden-Drenthe, de gemeente Midden-Drenthe en het team jongerenwerk van Welzijnswerk Midden-Drenthe met ondersteuning Adinda Media en HQ Social.

In 2019 heeft de gemeenteraad van Midden Drenthe besloten dit project eens per drie jaar een structurele bijdrage toe te kennen. Meer informatie over dit project is te vinden op de website: http://www.up2youmiddendrenthe.nl