fbpx

Up2you Midden-Drenthe 2018

Bekijk het nieuws van de vorige editie van Up2you

Het project Up2you (2017-2018)

Via social media kanalen hebben we het project Up2you onder de aandacht gebracht van de bij ons bekende jeugd- en jongerenorganisaties. Via pers en overige media zijn overige organisaties op de hoogte gebracht.

Tot 1 december had iedereen de gelegenheid om via een filmpje, vlog, of op een andere manier een project in te dienen. Met hulp van jongerenwerkers van Welzijnswerk Midden Drenthe zijn er tenslotte 18 projecten ingediend. Enkele projecten zijn in overleg samengevoegd, zodat er 15 overbleven.

De jury heeft alle projecten op locatie bezocht en beoordeelt en was onder de indruk van het talent, het enthousiasme en de creativiteit van onze jongeren in Midden Drenthe.

We besloten de projecten op locatie te beoordelen, zodat de jongeren in hun eigen omgeving het verhaal achter hun idee konden toelichten. Waar we uit het filmpje niet direct de achterliggende gedachte konden halen, wisten de jongeren ons perfect uit te leggen, waarom hun project beloond moet worden.

De prijsuitreiking

De prijsuitreiking op 23 januari van Up2you Midden-Drenthe was een groot succes! We hebben iedereen blij kunnen maken met de geldbedragen uiteenlopend van €250 euro tot €1000 euro. De prijzen werden uitgereikt door GertJan Bent.

Naast de prijsuitreiking is er een presentatie gegeven in de commissievergadering van Zorg & Welzijn om alle inzendingen te presenteren aan de raadsleden en de wethouders.

Youri Beugel van de Dierenweide in Beilen is er met de hoofdprijs van €1.000 van doorgegaan, dit voor het o.a. aanleggen van drainage en het maken van konijnenhokken.
Naast de geldbedragen is er onder alle inzendingen een Vlogcamera weggeven, deze prijs mocht Melvin Kwint in ontvangst nemen.

Nu alle geldbedragen zijn uitgedeeld begint het echte werk pas! De realisatiefase! Met ondersteuning van de Gemeente Midden-Drenthe en Welzijnswerk Midden Drenthe zullen alle ideeën worden uitgevoerd.