fbpx

Prijsuitreiking jongerenproject It’s up 2 you!

 

Midden-Drenthe – Het project voor de jeugd in Midden-Drenthe; It’s up2you heeft 21 prijswinnaars opgeleverd. In dit project werden jongeren uitgedaagd om met ideeën te komen om hun eigen omgeving te verbeteren. De feestelijke prijsuitreiking vond vanavond (21 januari) online plaats.

Via sociale media kwamen er inzendingen binnen uit diverse dorpen. Zowel van individuele jongeren als van jongerenorganisaties. De ideeën lopen uiteen van een skatebaan, tot het verbeteren van de dierenweide. Van het vernieuwen van de jeugdruimte tot activiteiten voor ouderen, het verbeteren van speeltuinen en diverse spectaculaire activiteiten.

 

Enorm veel energie

De jury heeft alle inzendingen ter plekke bezocht en is onder de indruk van de creativiteit, het enthousiasme en de kwaliteit van de initiatieven van de jongeren. ”We zijn erg blij met de 21 aanvragen die verspreid over Midden-Drenthe  zijn binnengekomen. Er zit enorm veel energie bij jongeren en organisaties om een positieve bijdrage te leveren aan de positie van jongeren in onze gemeente. Zo zorgen we er samen voor dat de dorpen in Midden-Drenthe jong en leefbaar blijven”, aldus Janny Buiter, bestuurslid van het Dorpenoverleg Midden-Drenthe.

 

Super trots

De jury –die deels ook uit jongeren bestond-  had dan ook de lastige taak om de prijzen te verdelen. Vanavond zijn de prijzen online verdeeld door de jury. Wethouder Jeugd Erjen Derks sprak de deelnemers toe: “Ik ben super trots dat er zoveel creativiteit is bij de jongeren in onze gemeente. Jongeren hebben het de afgelopen tijd zwaar gehad en het is mooi om te zien hoe zij toch enthousiast aan de slag zijn gegaan met prachtige initiatieven. Up2you past helemaal bij hoe wij het als gemeente graag zien en doen: plannen laten ontstaan vanuit de samenleving en dan dragen wij daar vervolgens graag een financieel steentje aan bij.” Iedere inzending heeft een prijs gekregen en de gewonnen bedragen lopen uiteen van €500,- tot € 3250,-. Het uiteindelijke doel is om met de jongeren alle plannen te realiseren.

 

De drie hoogste bedragen gingen naar: Jeugdsoos All Skin Hooghalen (verduurzamen van de jeugdsoos) , Jeugdclub Spier( aanleg pannaveld en skeelerbaan) en Skategroep Beilen (vernieuwen skatebaan). De originaliteitsprijs ging naar Denise Hulzebosch en Maud Kamps voor het plan om activiteiten op te zetten tussen eenzame ouderen en basisschoolkinderen.

 

Up2you is een gezamenlijk project van het Dorpenoverleg Midden-Drenthe, de gemeente Midden-Drenthe en het team jongerenwerk van Welzijnswerk Midden-Drenthe met ondersteuning Adinda Media en HQ Social/Online. Meer informatie en een compilatiefilm van alle inzendingen is te vinden op www.up2youmiddendrenthe.nl